Wie zijn wij?Gelre_Groep_Logo_Transparant.png

Wij zijn scouting gelre groep. Een scouting vereniging waar het altijd gezellig is, iedereen elkaar kent en waar vriendschappen voor het leven ontstaan. Jong of oud, bij ons is er altijd ruimte voor nieuwe leden. Onze groep bestaat dan ook al meer dan 75 jaar!

Ons Terrein2023 Luchtfoto gebouw

Wij zijn enorm trots op ons prachtige gebouw en bovenal ons enorme buitenterrein. De meeste opkomsten vinden dan ook buiten plaats. Hindernisbanen bouwen, spellen als Hollandse leeuwen of een drankje bij het warme kampvuur, het is allemaal mogelijk op ons terrein. Wij hebben zelfs een tokkelbaan vanaf de eerste verdieping! Niet alleen ons eigen terrein wordt gebruikt tijdens de opkomsten, ook zijn de groepen veel te vinden in het nabijgelegen bos.

Onze Vrijwilligers

Binnen de vereniging maken onze ± 40 vrijwilligers het mogelijk dat de kinderen en jongeren elke week een nieuwe uitdagende activiteit beleven. Zij zijn als het ware de reisleiders binnen de Scoutingwereld, de bedenkers van het avontuur. Een groot deel van onze vrijwilligers doet dit als leidinggevende. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief in het verenigingsbestuur en in ondersteunende functies. Samen zorgen wij ervoor dat onze nieuwe leden zich welkom voelen en leren wij ze wat het betekend om een scout te zijn. Vele kaderleden zitten al sinds hun jonge jaren bij onze vereniging. Door leiding te worden heb je de unieke mogelijkheid om de jongste generatie spelenderwijs veel te leren over scouting en alles wat daarbij hoort. Om al onze leiding zo goed mogelijk te steunen worden er vanuit scouting Nederland, maar ook vanuit de vereniging zelf verschillende trainingen en Workshops georganiseerd. Denkt u hierbij aan een training over spelvisie of motivatietechnieken, maar ook een EHBO-training of een workshop over energizers. Hierdoor kan de leiding de opkomsten constant blijven vernieuwen en adequaat handelen, mocht dit nodig zijn. Hoewel dit allemaal serieus lijkt (en ook is) staat ook voor de leiding steeds het plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig!


Nog meer te weten komen over gelre groep kijk dan ook eens bij:

ONZE VERENIGING 

ONZE GESCHIEDENIS 

WAAR STAAT SCOUTING VOOR?