Scout-fit

Bij scouting dragen alle leden een scout-fit. Wij dragen dit omdat iedereen bij scouting gelijk is aan elkaar en om herkenbaar te zijn. De scoutfit bestaat uit een blouse, een groepsdas en een blauwe spijkerbroek.

Groepsdas:

Je groepsdas krijg je op het moment dat je voor het eerst geïnstalleerd word bij scouting. Groepsdas nodig? vraag de speltakleiding voor verdere informatie.

Blauwe spijkerbroek:

Bij officiële gelegenheden is het mooi om eenheid uit te stralen. Met deze gelegenheden wordt de blauwe spijkerbroek gedragen. Dit mag een standaard spijkerbroek zijn zonder gaten.

Blouse:

De blouse zorgt voor herkenbaarheid en eenheid.

De kleur van de blouse toont aan bij welke speltak je hoort:

Bevers: Rood
Welpen: Groen
Scouts: Beige
Explorers: Brique
Roverscouts: Brique

De blouse is te bestellen op de Scoutshop, ook is er een mogelijkheid om een tweedehands blouse aan te schaffen, vraag de leiding voor verdere informatie.

 SCOUTSHOP

Waar moet wat?scoutfit insignes

Insignes:

Op het uniform horen een aantal insignes die de Jeugdleden bij installatie krijgen of tijdens opkomsten verdienen. Elk insigne heeft een vaste plek op de blouse.

Installatieteken:

Op de linkerborstzak hoort het installatieteken van Scouting Nederland (de lelie en het klaverblad). Hieraan kun je zien dat iemand geïnstalleerd is.

Vlaggetjes:

Boven de linkerborstzak mogen de Nederlandse en Europese vlaggetjes, zodat men in het buitenland kan zien waar je vandaan komt.

Speltakteken:

Op de rechterborstzak zit het speltakteken. Dit is voor elke speltak anders en je kunt er dus aan zien of iemand Welp, Scout of Explorer is (of leiding van die speltak).

Naambandjes:

Op de rechtermouw kan je zien “wie je bent” en soms ook “waar je aan meegedaan hebt”. Dit zijn bij ons het naambandje van de groep (Scouting Gelre groep Twello). Daarbij kunnen het regio teken en bandjes van bijvoorbeeld de regiodagen, activiteiten of kampen.

Insignes:

Op de linkermouw is te zien “wat je kan”. Hier komen de vaardigheidsinsignes, die je verdiend hebt met speciale opdrachten of projecten (zoals EHBO, koken, routetechnieken, spoorzoeken, etc.)

Funbadges:

Voor funbadges, zoals de welkomstbadge, themafiguurbadges en de spreekbeurtbadge is geen officiële plek. Maak er wat leuks van! Zorg er wel voor dat je blouse niet te vol wordt, sommige scouts kiezen er ook voor deze badges op bijvoorbeeld een kampvuurdeken te bewaren.