Lid worden?

Wat leuk dat u of uw kind lid wil worden van scouting Gelre Groep! Heeft u al een aantal keer meegekeken? zo niet dan kunt u uw kind of uzelf opgeven om vrijblijvend 4 keer mee te komen doen! 

AANMELDEN MEEDOEN

AANMELDEN Meedoen VRIJWILLIGER

Als u al kennis gemaakt heeft bij onze groep dan kunt u via deze pagina alle informatie vinden om lid te worden.

Contributie

Hoewel scouting volledig draait op vrijwilligers innen wij contributie om de opkomsten te kunnen bekostigen. 

Wij proberen deze zo laag mogelijk te houden om scouting bereikbaar voor iedereen te houden.

De inning geschiedt per automatische incasso. In de contributiebedragen zijn tevens de landelijke contributie en de regiocontributie opgenomen.

Scout-fit

Bij scouting dragen alle leden een scout-fit. Wij dragen dit omdat iedereen bij scouting gelijk is aan elkaar en om herkenbaar te zijn. De scoutfit bestaat uit een blouse, een groepsdas en een blauwe spijkerbroek. De blouse is te bestellen op www.scoutshop.nl. Ook is er een mogelijkheid om een tweedehands blouse aan te schaffen, vraag de leiding voor verdere informatie. 

Verkoopactie

Een maal per jaar houden wij een verkoopactie in Twello en omstreken, waaraan alle leden geacht worden mee te werken. De actie is bedoeld om extra inkomsten te verwerven voor de groep. Zo kan de contributie laag blijven! Deze verkoopactie is in het voorjaar en er worden geraniums verkocht. Gelijk met de contributie van het eerste kwartaal wordt een borg van 20,00 euro geïnd. Als het betreffende lid minimaal 15 geraniums heeft verkocht wordt de borg teruggestort, anders niet. De borg geldt alleen voor jeugdleden t/m 21 jaar.

Verzekering

De tijd dat een jeugdlid met een scoutingactiviteit bezig is, is hij/zij secundair verzekerd door Scouting voor WA en ongevallen. Dat wil zeggen dat er in situaties dat er geen verzekering van de ouders/verzorgers is of dat de verzekering niet dekt, de verzekering van Scouting de schade voor haar rekening neemt (per geval te bekijken).

Aanmelden

Als je wil aanmelden bij onze vereiniging kan je een aanmeldformulier vragen bij de speltakbegeleiding.