Scouting Gelre Groep Twello

De Gelre groep bestaat uit een vereniging en een beheerstichting voor het gebouw.

De vereniging

Binnen de vereniging maken ongeveer 40 vrijwilligers het mogelijk dat de kinderen en jongeren elke week een nieuwe uitdagende activiteit beleven. Zij zijn als het ware de reisleiders binnen de Scoutingwereld, de bedenkers van het avontuur. Een groot deel van onze vrijwilligers doet dit als leidinggevende. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief in het verenigingsbestuur en in ondersteunende functies. Alle 18 plus (kader)leden van onze groep hebben een VOG aangeleverd. 

2018groepsraadHet is altijd ons streven geweest om binnen de leidingteams een evenwichtige leeftijdsopbouw te hebben. Het doel is om leidingteams samen te stellen uit jongeren en volwassenen. De leidinggevenden van de Gelre Groep worden door Scouting Nederland opgeleid. Na een basistraining blijven zij zich verder ontwikkelen met gespecialiseerde vervolgtrainingen. Hoewel dit allemaal serieus lijkt (en ook is) staat ook voor de leiding steeds het plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig en niet betaald!.

Elke eerste dinsdag van de maand houden we een groepsraad. Alle leiding en het groepsbestuur zijn daar welkom om alle lopende zaken binnen de groep te bespreken. Ook wordt het beleid van de groep en de financiën daar besproken en bepaald.

De beheerstichting

De beheerstichting heeft een bestuur dat momenteel uit 5 leden bestaat. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het clubhuis. Volgens de statuten van de stichting wordt het bestuur gevormd uit leden waarvan de meerderheid ook uit de vereniging komt. Zo wordt de betrokkenheid van de stichting bij de vereniging gewaarborgd. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door een aantal vrijwilligers dat door het stichtingsbestuur wordt aangestuurd.  


Nog meer te weten komen over gelre groep kijk dan ook eens bij:

WIE ZIJN WIJ?

ONZE GESCHIEDENIS 

WAAR STAAT SCOUTING VOOR?